Promocja Wiślanego Szlaku Kajakowego.

Drogie Koleżanki i Koledzy kajakarze, od pewnego czasu w KiM-ie zastanawiamy się nad promocją Wiślanego Szlaku Kajakowego m.in. poprzez organizację wyścigów wzdłuż miast nadwiślańskich. Jednak zanim przystąpimy do prac organizacyjnych, chcieliśmy poznać Wasze zdanie na temat tego pomysłu. Biorąc za przykład Skandynawów, Estończyków, Kanadyjczyków i Amerykanów, chcielibyśmy zorganizować kajakowe wyścigi jednodniowe na dystansie od 100 km do 150 km. Druga wersja pomysłu to etapowy, kilkudniowy kajakowy wyścig po Królowej Rzek na łącznym dystansie powyżej 200 km (w skrajnej wersji cała Wisła).

Ponieważ projekt jest dopiero na etapie koncepcyjnym, będę wdzięczny za Wasze komentarze i sugestie na temat preferowanego dystansu jak również kwestii organizacyjnych. Liczymy, że dzięki Waszym komentarzom będziemy mogli stwierdzić czy w naszym środowisku jest zainteresowanie tego typu imprezami i jakie są oczekiwania potencjalnych uczestników zawodów. Zależy nam, aby jak najwięcej osób uprawiających kajakarstwo wypowiedziało się w tej sprawie. W związku z tym, będziemy wdzięczni za przesłanie naszego listu do wielu osób, dla których kajakarstwo jest jedną z ulubionych form wypoczynku.

Z góry dziękujemy za odpowiedzi przesyłane na adres: marcin@fundacjakim.pl

Pozdrawiam
Marcin Chodorowski