XIII edycja 3xK 12-13.09.2015

Kto chciał i miał trochę szczęścia mógł zobaczyć: czarnego bociana, który samotnie brodził w wiślanych wodach, ekscytujące ataki rybołowa, które zawsze kończyły się sukcesem, rabusia orła, który zabrał zdobycz rybitwom, wieczorowe skoki do wody bobrów, samotnego byka łosia, który zapewne myślał o zbliżającym się bukowisku, połów ryb ręką w wykonaniu Tomka. Szczęśliwcy, którzy pojawili się przy ognisku mogli spróbować zupy gulaszowej i "Karkówki z doła" w wykonaniu Artura.

Dzięki inicjatywie Agnieszki i uprzejmości Ropucha część spływowiczów mogła skorzystać z gościny Warszawskiego Klubu Wodniaków PTTK. Na powitanie przypłynęły trzy dorodne bobry, które ze stoickim spokojem spozierały na uczestników pasąc się na pobliskiej łączce.

Niski poziom wody w Wiśle umożliwił podziwianie kolejnego oblicza Królowej Rzek.

"3xK" jest spływem wchodzącym w skład działań realizowanych w ramach projektu "Dolina Środkowej Wisły", który otrzymał wsparcie finansowe z Urzędu Miasta Łomianki.