W poszukiwaniu MOCY - Syberia 2014 (kliknij)

W poszukiwaniu MOCY – Syberia sierpień 2014
Pamiętacie akcję ‘List w Butelce’?

Akcja promująca kajakowo - coachingową wyprawę dla osób z niepełnosprawnością i pierwsza edycja samej wyprawy są już miłym wspomnieniem uczestników i kadry.
Nasze przesłanie z prawie setką listów zostało odnalezione w Rosji (nieopodal Kaliningradu). To wydarzenie zainspirowało nas do kolejnego pomysłu.

Chcemy zorganizować wspólnie z kolegami z Rosji międzynarodową edycję wyprawy „W poszukiwaniu MOCY” . Główne założenia pozostają bez zmian. W dwuosobowym kajaku płynie osoba z niepełnosprawnością, będąca doświadczonym kajakarzem a jej partnerem jest osoba niepełnosprawna bez większego doświadczenia przy wiośle. Uczestnikami są Polacy i Rosjanie. Dokładnie tak samo jest z ekipą wspierającą uczestników – instruktorami, ratownikami, coach'ami, wsparciem medycznym, wolontariuszami.
Wyprawa odbędzie się w połowie sierpnia tego roku. MOCY poszukiwać  będziemy na Syberii!

29 stycznia spotkaliśmy się  z panem Siergiejem Antufjewem, dyrektorem Rosyjskiego Ośrodka Nauki i Kultury w Warszawie i Andriejem Potiomkinem – wicedyrektorem. Marcin Chodorowski – prezes Fundacji Promocji Rekreacji „KiM” oraz Artur Michalski – pomysłodawca wyprawy przedstawili jej ideę, ogólne założenia i najistotniejsze elementy. Fundacja KiM otrzymała deklarację szerokiego wsparcia ze strony Dyrekcji RONiK. Dziękujemy!

Prosimy o kontakt osoby zainteresowane zarówno udziałem w wyprawie, jak i jej wsparciem.