VI Urodziny Grupy Kajakowej KiM (2009-05-22)

- Zygmunt Fąfara (ZF)
- Wojtek Chyczewski (WCh)
- Milimetr Bąk (MB)
- Mariusz Zieliński (Janosik)
- Marek Mazur (MM)
- Marcin Chodorowski (MC)
- Maciej Soczewka (Maczek)
- Leszek Wirski (LW)
- Leszek Cykowski (LC)
- Krzysztof Stańczak (KS)
- Krzysztof Ptasiński (KP)
- Krzysztof Kamiński (KK)
- Kazik Rabiński (KR)
- Kasia Słowik (KSł)
oraz: Zaproszeni Goście

VI urodziny KiM-u były dobrą okazją do podsumowania naszych dotychczasowych osiągnięć.

Dzięki zaprezentowanym przez Marka Mazura archiwalnym i współczenym zdjęciom, mieliśmy okazję prześledzić nasz rozwój od chwili poczęcia grupy.
Kolejne zdjęcia, to kolejne wyprawy i  osoby, które w chwili obecnej tworzą 34 osobową grupę kajakarzy.

Prezentacja przygotowana przez Kasię, dotyczyła naszych fundacyjnych projektów zrealizowanych dla społeczności lokalnych. Dowiedzieliśmy się, że w imprezach wzięło udział ponad 200 osób a ponad 500 osób składało aplikacje. Wszystkie projekty zakończyły się wysokimi notami wystawionymi przez beneficjantów.

Projekty na najbliższe dwa miesiące:

Spływ szkoleniowy dla mieszkańców Puław organizowany podczas Dni Miasta Puławy.

Cykl warsztatów kajakowych i spływ dla dzieci z Dzielnicy Warszawa Żoliborz.

Warsztaty z budowy kajaków grenlandzkich, które zrealizujemy podczas Dnia Dziecka na terenie Komisariatu Policji Rzecznej w Warszawie.

Prezentacja Macka Soczewki dotyczyła naszej ukochanej Wisły.  Podczas prelekcji Maciek perfekcyjnie wykorzystał swoją bogatą kolekcję slajdów i nagrań. Byliśmy urzeczeni uchwyconym w obiektywie naszego kolegi pięknem Królowej Rzek.

Marcin podziękował Pani dyrektor i pracownikom Domu Kultury w Łomiankach, którzy udzielili nam gościny i wsparcia organizacyjno - medialnego. Oddzielne podziękowania przekazano Kazikowi Rabińskiemu, Krzysztofowi Kubiakowi, Markowi Mazurowi, Michałowi Bąkowi, Piotrowi Opacianowi (prezentację serii zdjęć z Syberii), Wojtkowi Chyczewskiemu i Wojtkowi Milewskiemu za zdjęcia, dzięki którym mogliśmy - wedle naszych możliwości - przygotować wystawę fotograficzną. Kolejny nasz wernisaż jest już tylko kwestią czasu i doboru zdjęć.

Duże podziękowania dla Kasi Słowik, która zorganizowała tak sympatyczne spotkanie.

Poniżej kilka zdjęć z naszej imprezy.