9 września K.Żerański

W dniu 9 września zapraszamy Państwa do udziału w spływie kajakowym a następnie  rowerowej imprezie na orientację.
Spotkamy się w niedzielę  o godzinie 8:00 na terenie filii Klubu Sportowego Spójnia nad Kanałem Żerańskim, naprzeciwko firmy Plastex (ul. Modlińska 14). Każdy z uczestników zapewnia sobie rower we własnym zakresie. Rowery te zostaną załadowane na przyczepę i przewiezione do przystani WODNIK w Nieporęcie. Dwuosobowe kajaki z ekwipunkiem będą czekały na pomoście.

Dojazd. Najbliższy przystanek to Żerań FSO 54, dojazd np. autobusami: 112, 114, 118, 156, 506 lub własnym środkiem transportu. Przed ośrodkiem będzie można zostawić samochód - parking niestrzeżony. Po wejściu na teren ośrodka mijamy budynek klubu (po prawej stronie) oraz po lewej hangar. Nad wodą będziemy czekali na Państwa - obok przyczepy kajakowej.

Uczestnicy tej imprez przewiosłują i przejadą łącznie ok 34 kilometrów. W takcie poznają uroki kanału żerańskiego podziwiane z poziomu wody i z wysokości siodełka rowerowego.

Program:
8:00 spotkanie, podpisanie list obecności, rozgrzewka, zasady bezpieczeństwa, zejście na wodę.
11:30 przerwa na herbatę. Prowiant zapewniacie sobie Państwo we własnym zakresie.
13:30 dopłynięcie do przystani Wodnik - Nieporęt.
14:00 rozpoczęcie imprezy rowerowej.
około 17:00 zakończenie imprezy w KS Spójnia (w miejscu porannego spotkania).

Co zabrać ze sobą:
  • Ubranie i obuwie gwarantujące komfort podczas płynięcia kajakiem i w trakcie jazdy rowerem.
  • Zapasowe ubranie gdyby komuś przytrafiła się kabina tzn. wywrotka.
  • Plecak, w którym będziecie Państwo mieli zapasowe ubranie, jakieś jedzenie, picie, ect. Organizatorzy nie zapewniają przewozu rzeczy uczestników więc plecak powinien być wygodny i nie utrudniać jazdy rowerem.
  • Wodoszczelne opakowanie na elektronikę, kluczyki do samochodu, telefon, ect.
    Lokalizacji miejsca, w którym spotkamy się z uczestnikami spływu połączonego z rowerową INO.