Nasza oferta - spływy

W ramach działań Fundacji KIM możemy państwa zaprosić do udziału w ciekawych  wyprawach po Wisłą przygotowanych z myślą o indywidualnych odbiorcach jak również zorganizowanych grupach. Podczas wiślanych spływów instruktorzy z Fundacji KiM będą Państwa przewodnikami i szkoleniowcami. Aktualna oferta spływów znajduje się w dziale AKTUALNOŚCI.

Dodatkowo proponujemy Państwu organizację niebanalnych spływy po Królowej Rzek na odcinku od Sandomierza do Płocka.  Poniższe odpłatne letnie i jesienne wyprawy mogą trwać od 1 do 7 dni. Osoby zainteresowane poniższymi propozycjami prosimy o kontakt kol.Marcinem pod numerem telefonu 602-399-238.

Szkoleniowe spływy krajoznawczo-turystyczne, podczas których uczestnicy nie tylko poznają zasady bezpiecznego pływania po Wiśle, ale również będą mieli okazję zwiedzić wybrane miasta nadwiślańskie. Odcinek od Sandomierza do Płocka zostanie podzielony na dwie podstawowe trasy.

1/ Trasa z Sandomierza do Warszawy. Uczestnicy popłyną sandomierską Wisła koło Gór Pieprzowych a następnie Małopolskim Przełomem Wisły i Niziną Mazowiecką. W programie przewidujemy zwiedzanie Sandomierza i Kazimierza Dolnego.

2/ Trasa z Warszawy do Płocka wiedzie wzdłuż Kotliny Warszawskiej i Kotliny Płockiej. W programie zwiedzanie Twierdzy Modlin i Czerwińska.

Każda z tras (miejsce startu, dystans oraz czas trwania spływu) jest indywidualnie ustalana z zainteresowanymi.

Szkoleniowe spływy rodzinne, podczas których rodzice wspólnie z dziećmi dołączą do wyprawy, o której niejeden dorosły marzył w swoim dzieciństwie. Odkrywcy, np. ojcowie z synami wsiądą do kanadyjek i wiosłując pagajami popłyną w dół rzeki, aby wspólnie z przewodnikami poznać arkana sztuki pływania kanu oraz odkryją tajemnice dzikiej Wisły. Po pracowitym dniu będą zakładać obozowiska w urokliwych, bezludnych miejscach. Zanim jednak położą się spać w swoich tipi, zostaną zaproszeni do udziału w warsztatach na temat historii, zwyczajów i legend Indian Ameryki Północnej, Aborygenów i Eskimosów.

Spływy szkoleniowo-krajoznawcze, przygotowane z myślą o absolwentach szkółki kajakowej KiM lub osobach, którym zależy na zdobyciu umiejętności gwarantujących bezpieczne pływanie kajakiem lub kanadyjką. W trakcie spływu realizowany będzie program krajoznawczy połączony ze szkoleniem przygotowanym i poprowadzonym przez instruktorów z Fundacji KiM.

W ramach opłaty, która uzależniona jest od ilości osób biorących udział w wyprawie oraz jej charakteru,  Fundacja KiM gwarantuje Państwu: kajak lub kanu, wiosła lub pagaje, kamizeli asekuracyjne lub ratunkowe, transport osób i ekwipunku w zależności od wybranej trasy, obsługę instruktorską - szkoleniową i przewodnicką, tipi, łóżka oraz piecyki do tipi.

Będziemy wdzięczni za Państwa opinie i sugestie na temat naszej propozycji. Można je nam przekazać wypełniając ankietę, do której podajemy link.
ANKIETA BADAWCZA