Przewodnik po Wiśle

Materiał ten wydaliśmy na DVD  z myślą o osobach, które jeszcze nie miały doświadczenia w pływaniu kajakiem po Wiśle. Interaktywny przewodnik prezentuje czytelną mapę warszawskiego odcinka, na którym naniesione są podstawowe informacje przydatne kajakarzom. Użytkownik znajdzie tam opisy, hasła, informacje o budowlach, krajobrazie, ochronie dziko żyjących roślin i zwierząt, reportaże z ludźmi związanymi z tą rzeką oraz podstawowe zalecenia na temat bezpiecznego uprawiania kajakarstwa na dużej rzece.
Przewodnik jest bezpłatny.

Wersja on-line przewodnika została również zamieszczona na stronie

www.przewodnik.fundacjakim.pl

Będzie ona na bieżąco uaktualniana przez kajakarzy z KiM-u. Mamy nadzieję, że mieszkańcy Warszawy również przyłączą się do tej pracy.
Multimedialny kajakowy przewodnik „Warszawski odcinek Wisły” zrealizowany w ramach projektu „Rzeki bez granic – kajakowe wycieczki edukacyjne po warszawskim odcinku Wisły”
Projekt sfinansowany z dotacji Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy.

Aby otrzymać bezpłatny egzemplarz przewodnika na DVD prosimy o kontakt drogą mailową z biurem Fundacji:

info(at)fundacjakim.pl
kasia(at)fundacjakim.pl